עורך דין לתאונות עבודה – עיקרי פעילותו

כל עבודה שהיא טומנת בחובה גם את הסיכוי לפגיעה שתגרום לנזק גופני לעובד. ישנן תאונות עבודה קלות ואילו אחרות עשויות להיות חמורות ומשמעותיות יותר ולגרום אפילו למוות. מאחר ומדובר בנזקי גוף, סכומי הפיצויים המדוברים בתביעות מהסוג הזה הינם גבוהים ביותר. הדרך להשגת מקסימום הפיצויים עוברת דרך התקשרות עם עורך דין לתאונות עבודה מקצועי אשר מלווה את הלקוח אל מול המעסיקים, הביטוח הלאומי וחברות הביטוח. כיצד יעזור לכם עורך הדין ומהי בעצם ההגדרה של תאונת עבודה על פי החוק? המשיכו לקרוא.

 

כיצד מוגדרת תאונת עבודה?

חוק הביטוח הלאומי מגדיר בדיוק מהי תאונת עבודה. ע"פ חוק זה, מדובר בתאונה שהתרחשה תוך כדי עבודה, בזמן שעות העבודה ובעקבותיה. כמו כן, מרחיב החוק ואומר כי גם הנסיעה לעבודה והחזרה ממנה אל הבית או למקום אחר שמהווה מסלול קבוע אף היא תיכנס תחת הגדרה זו במקרה של תאונה. גם פגיעה מחפץ כלשהו במקום העבודה (פציעה מסכין, החלקה על הרצפה) או בעקבות ביצוע פעולה במתחם שגרמה לפציעה (למשל, ריב שנגרם עם אחד העובדים) תיחשב כתאונת עבודה. לאחר תאונת עבודה אדם יכול לפנות בתביעה אל הביטוח הלאומי לקבלת דמי פגיעה ולאחר מכן, להגיש בקשה לנכות ו/או להגיש תביעה כנגד המעסיק וחברת הביטוח שלו. עו"ד לתאונות עבודה עוסק למעשה בהוכחה כי אכן התרחשה תאונת עבודה ע"פ ההגדרה, וזאת כתנאי להמשך הפעילות המשפטית בהמשך וקבלת הפיצויים. גם משרד עורכי דין בבאר שבע יכול לעשות את העבודה המשפטית על הצד הטוב ביותר.

 

כיצד יפעל למענכם עורך הדין?

כאמור, תאונת עבודה מסתכמת בפגיעת גוף שעשויה לפגוע ביכולת שלכם לעבוד, לגרום לכם לסבל ואף להפוך לבעיה רפואית חמורה יותר בעתיד עם השנים. מסיבה זו כל עורך דין לתאונות עבודה עושה ככל שביכולתו על מנת להשיג את מקסימום הפיצויים עבור לקוחותיו שנפגעו בתאונת עבודה, וזאת על מנת שיוכלו לקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר בהווה, לקבל פיצוי עבור הסבל שנגרם להם ולהתכונן לעתיד. על מנת לעשות כן עורך הדין פועל במספר מישורים :

  • מנחה את לקוחותיו אילו מסמכים רפואיים, חוות דעת של מומחים ובדיקות להשיג.
  • מבצע מו"מ אל מול המעסיק בקביעת גובה תשלומי הפיצויים בהסכם מחוץ לבית המשפט.
  • מנסח מכתבים משפטיים אל מול המעסיק ובמקרה שאין שום דרך אחרת, מנסח כתב תביעה.
  • באפשרותו אף לשלב מספר תביעות יחדיו אל מול הביטוח הלאומי וחברות הביטוח הפרטיות, כמו במקרה של דרישה בהכרה בגין אובדן כושר עבודה.
  • הכנה לוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי בקביעת אחוזי הנכות.

 

כמובן שלא תמיד יעמוד על הפרק הצורך לקבל אחוזי נכות (למשל, במקרים של תאונות קלות) אך כאשר זהו כן המצב, גובה האחוזים יהיה תלוי בהיקף הפגיעה (ע"פ ספר הנכויות והליקויים של הביטוח הלאומי) והפגיעה העתידית בעובד (נפשית, פיזית וכו') ורק עו"ד לתאונות עבודה שבקיא בכל פרטי החוק יוכל להשיג עבורכם את מקסימום הפיצויים שיאפשרו לכם להמשיך בחייכם.

 

למידע נוסף:

http://www.ub-law.co.il/תאונות-עבודה/