עורך דין נהיגה בשכרות


נהיגה בשכרות היא עבירה חמורה, וככל שמדובר בתאונות דרכים הנגרמות בעקבותיה – זהו עולם ומלואו.

בתי המשפט בשיראל מתייחסים בנוקשות בלתי מתפשרת כנגד נהגים אשר נתפסו שיכורים, ובמקרים רבים, מעבר לקנס הכספי ולשלילת רשיון – גוזרים גם עונשי מאסר בפועל לאחר תביעות תאונות דרכים.

בדיקה שכרות מבוצעת כיום על-ידי מכשיר ה"ינשוף", המתאים לבדיקה מיידית בשטח, או באמצעות בדיקת דם, שהינה מדוייקת יותר, אך גם יותר מסובכת לביצוע.

כאשר מתרחשת תאונת דרכים ובה עולה חשד לנהיגה תחת השפעת אלכוהול, השוטר המגיע לזירת האירוע יבקש מהנהג החשוד להבדק באמצעות ה"ינשוף". במידה ויימצא בגופו ריכוז אלכוהול של 290 מיקרוגרם לליטר אחד של אוויר נשוף – מדובר בנהיגה בשכרות, והמשטרה תגיש נגדו כתב אישום. מאחר ומדובר בתאונה סביר להניח כי השוטרים ידרשו גם לבצע בדיקת דם, אשר על-פיה בכמות של 100 מיליליטר דם – אסור שיימצאו בו 50 מיליגרם ומעלה של אלכוהול.

במידה והחשוד בנהיגה תחת השפעת אלכוהול הינו נהג חדש או נהג צעיר – הנתונים המספריים אינם רלוונטיים כלל, מאחר שלנהגים בקבוצות אלו אסור לצרוך אלכוהול בכלל בזמן או לפני נהיגה.

מבחינת המשטרה ומערכת המשפט, כאשר נהג מסרב להבדק על-ידי ה"ינשוף" – ההתייחסות היא כאל הודעה באשמה. זאת מכיוון שככל שהזמן בין צריכת האלכוהול לבדיקה עולה – כך יורד הנפח שלו בדם, ויותר קשה להוכיח את נושא השכרות או את כמות האלכוהול בדמו. כבר היו לא מעט מקרים ונסיונות בהם אדם הנחשד בנהיגה תחת השפעת אלכוהול סירב להבדק או לחלופין נעלם מאיזור האירוע רק על-מנת למשוך זמן. בדרך כלל, תוך 12 שעות לכל המאוחר, נוכחות האלכוהול בדם נעלמת כמעט לחלוטין. (חלק לא מבוטל מתאונות ה'פגע וברח' נגרם מתוך הרצון לא להיתפס בגילופין).

במידה ואתם מעורבים בתאונת דרכים שבה נהג צד שלישי תחת השפעת אלכוהול – חשוב שתדעו כי מעבר להפעלת הביטוח – ביכולתכם להגיש נגד הנהג תביעת נזיקין אישית, אשר סיכויי הזכיה בה מובטחים כמעט לחלוטין, לנוכח חומרת המעשה.